Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo czekoladowe z delikatną nutą kokosowo – serową .Robiłam je drugi raz , bo za pierwszym ser był zbyt lejący i kuleczki rozpłynęły się w cieście.Polecam.
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 40
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 548
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1326
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 299
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 40
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 548
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1326
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 299
Składniki
Składniki na masę serową połączyć ze sobą dokładnie na jednolitą masę i wstawić do lodówki na 15 minut . Następnie lepić kulki wielkości orzecha włoskiego i ułożyć na dnie tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Ponownie wstawić do lodówki na czas przygotowania ciasta czekoladowego.
Żółtka ubić z połową cukru na gęstą i puszystą masę.Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej ,przestudzić i połączyć delikatnie z żółtkami .Mąkę ,proszek i kakao ,przesiać i dodawać do masy żółtkowej. Białka ubić z drugą połową cukru i delikatnie wmieszać do masy czekoladowej . Tortownicę z kulkami wyjąć z lodówki i zalać masą czekoladową . Piec w 175 stopniach przez około 30 minut. Ciasto po przestudzeniu polać polewą czekoladową. Mleko ,masło i cukier włożyć do małego rondelka ,doprowadzić do zagotowania na małym ogniu ciągle mieszając.Gorącą polewą polać ciasto. Przepis z bloga : Mniam Mniam pl