Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto czekoladowe z pysznym kremem i pierniczkami. Ciasto z polewą w mozaiki wyszło reprezentacyjne i pyszne.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118043
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8385
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3110
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2110
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1532
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118043
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8385
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3110
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2110
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1532
Składniki
ciasto-Masło rozpuścić, potem ostudzić. Do białek dodać wodę i szczyptę soli,zmiksować, potem z cukrem. Dodawać po żółtku i dalej miksować. Przesiać do tego,mąkę z proszkiem,budyniami, kakao i wymieszać łopatką.Lekko mieszając, dolewając masło. Przelać na blachę 30x40, wyłożoną, papierem do pieczenia. Piec w 175* ok.30-35 min. Po przestygnięciu, przekroić na dwa placki.
krem-Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do letniego. Śmietankę ubić ze Śnieżką, w jednej misce. W drugiej,zmiksować:miękki masło z mlekiem skondensowanym. Potem dodawać porcjami ubitą śmietankę do drugiej miski i zmiksować. Na koniec dolewać żelatynę i krótko zmiksować. Zaraz wyłożyć na spód placka(zabezpieczonego papierem). Poukładać pierniczki i przykryć drugim plackiem.
polewa-Czekolady razem z masłem, rozpuścić nad parą.Jednocześnie włożyć do gorącej wody, gotową białą polewę. Górę placka posmarować ciemną polewą. Natomiast białą zrobić parę pasów na polewie ciemnej.(jeszcze nie zastygłej)..Końcówką łyżeczki poprzeciągać, w górę i w dół, tworząc mozikę.Całość schłodzić.