Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, wilgotne ciasto dzięki buraczkom jest jak brownie, lecz ma o wiele mniej kalorii, co przy słodkościach jest bardzo ważne. Można jeść bez wyrzutów sumienia, bo buraki to nie czekolada.
blaszka 30x40 cm, mikser, blender
Z końcem lata warto zamknąć jego owoce w słoikach, żebyśmy mogli się nimi cie...
Odsłon: 43
W sezonie pomidorowym warto przygotować taki sos na zapas. Podczas zimy taki...
Odsłon: 53
Pyszny sos gdzie główną rolę gra papryka. Jest idealny do zawekowania na zimę...
Odsłon: 56
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 32
Z końcem lata warto zamknąć jego owoce w słoikach, żebyśmy mogli się nimi cie...
Odsłon: 43
W sezonie pomidorowym warto przygotować taki sos na zapas. Podczas zimy taki...
Odsłon: 53
Pyszny sos gdzie główną rolę gra papryka. Jest idealny do zawekowania na zimę...
Odsłon: 56
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 32
Składniki
Ostudzone i obrane buraki zetrzeć na tarce o najmniejszych oczkach, zblendować i w trakcie tej czynności wlewać małym strumieniem olej. Dalej ucierać już w mikserze, dodając po kolei po 1 całym jajku. W drugiej misce wymieszać wszystkie suche składniki wraz z pokrojonymi bakaliami. Obie masy wymieszać dokładnie łyżką, wylać na blaszkę wysmarowaną olejem i posypaną kaszą manną lub bułką tartą. Piec najpierw w 150 stopniach (termoobieg) ok. 55 minut, później przykryć wierzch papierem i piec jeszcze ok. 20 min, po tym czasie wyłączyć a ciasto pozostawić przy otwartych drzwiach piekarnika aż odpocznie. Polewa: Śmietankę w małym garnuszku mocno zagrzać, dodać połamaną czekoladę i mieszać aż do rozpuszczenia, wlać olej, wymieszać i odstawić. Ciasto polać polewą, posypać orzechami.