Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, wilgotne ciasto dzięki buraczkom jest jak brownie, lecz ma o wiele mniej kalorii, co przy słodkościach jest bardzo ważne. Można jeść bez wyrzutów sumienia, bo buraki to nie czekolada.
blaszka 30x40 cm, mikser, blender
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 63
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18621
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7117
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30738
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 63
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18621
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7117
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30738
Składniki
Ostudzone i obrane buraki zetrzeć na tarce o najmniejszych oczkach, zblendować i w trakcie tej czynności wlewać małym strumieniem olej. Dalej ucierać już w mikserze, dodając po kolei po 1 całym jajku. W drugiej misce wymieszać wszystkie suche składniki wraz z pokrojonymi bakaliami. Obie masy wymieszać dokładnie łyżką, wylać na blaszkę wysmarowaną olejem i posypaną kaszą manną lub bułką tartą. Piec najpierw w 150 stopniach (termoobieg) ok. 55 minut, później przykryć wierzch papierem i piec jeszcze ok. 20 min, po tym czasie wyłączyć a ciasto pozostawić przy otwartych drzwiach piekarnika aż odpocznie. Polewa: Śmietankę w małym garnuszku mocno zagrzać, dodać połamaną czekoladę i mieszać aż do rozpuszczenia, wlać olej, wymieszać i odstawić. Ciasto polać polewą, posypać orzechami.