Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, wilgotne ciasto dzięki buraczkom jest jak brownie, lecz ma o wiele mniej kalorii, co przy słodkościach jest bardzo ważne. Można jeść bez wyrzutów sumienia, bo buraki to nie czekolada.
blaszka 30x40 cm, mikser, blender
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 233
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 28
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 41
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 116
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16953
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 335
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 233
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 28
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 41
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 116
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16953
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 335
Składniki
Ostudzone i obrane buraki zetrzeć na tarce o najmniejszych oczkach, zblendować i w trakcie tej czynności wlewać małym strumieniem olej. Dalej ucierać już w mikserze, dodając po kolei po 1 całym jajku. W drugiej misce wymieszać wszystkie suche składniki wraz z pokrojonymi bakaliami. Obie masy wymieszać dokładnie łyżką, wylać na blaszkę wysmarowaną olejem i posypaną kaszą manną lub bułką tartą. Piec najpierw w 150 stopniach (termoobieg) ok. 55 minut, później przykryć wierzch papierem i piec jeszcze ok. 20 min, po tym czasie wyłączyć a ciasto pozostawić przy otwartych drzwiach piekarnika aż odpocznie. Polewa: Śmietankę w małym garnuszku mocno zagrzać, dodać połamaną czekoladę i mieszać aż do rozpuszczenia, wlać olej, wymieszać i odstawić. Ciasto polać polewą, posypać orzechami.