Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to pierwsze ciasto drożdżowe, które mi wyszło. Bardzo łatwe, właściwie samo się robi. Przepis z drobnymi zmianami pochodzi z babuni-blog49.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22443
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14564
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4498
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43681
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 567
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 546
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22443
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14564
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4498
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43681
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 567
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 546
Składniki
Wszystkie składniki powinne mieć temperaturę pokojową. Na dno miski wsypujemy wszystkie składniki w kolejności podanej w przepisie: rozkruszone drozdże, cukier itd... NIE MIESZAĆ SKŁADNIKÓW ZE SOBĄ !!!
Miskę przykryć sciereczką, odstawić na noc w ciepłe miejce.
Rano ciasto wyrobić mikserem na gładką masę i przełożyć do blachy (25x37) wyłożonej papierem. Przykryć sciereczką i odstawić do wyrośnięcia.
Zagnieść kruszonkę i pokruszyć ją na wyrośnięte ciasto.
Piec w 180 stopniach ok. 40 min. Po tym czasie, po sprawdzeniu patyczkiem czy ciasto jest upieczone(było) zmniejszyłam temp. do 150 stopni i zostawiłam jeszcze na ok. 10 minut w uchylonym piekarniku. Dzięki temu ciasto wyszło ta wysokie i co najważniejsze nie opadło.
Polecam bo jest naprawdę b. łatwe i pyszne. Smacznego!!!