Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzień dobry wszystkim dziś mam dla was wspaniały przepis na ciasto drożdżowe z czereśniami który sama wymyśliłam a że akurat jest sezon na czereśnie to praktycznie można je wykorzystać do różnego rodzaju ciast
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 916
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4549
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1167
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 524
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 916
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4549
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1167
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 524
Składniki
Do miski dodać najpierw wszystkie składniki suche a następnie mokre, całość dokładnie wymieszać łyżką do połączenia się ze sobą składników. Przygotowane odstawić na trzydzieści minut aby ciasto odpoczęło
Po wyznaczonym czasie przygotować tortownicę o średnicy 28 centymetrów, wykładając jej dno papierem do pieczenia a boki spryskać olejem, przełożyć całe ciasto na nie ułożyć wydrylowane czereśnie przekrojone na pół a na czereśnie posypać przygotowaną kruszonkę, pozostawić kolejny raz na 30 minut
Po wyznaczonym czasie rozgrzać piekarnik ustawiając go na 180 stopni i piec 60 minut po tym czasie ustawić temperaturę na 190 stopni i piec jeszcze 20 minut do zarumienienia się wierzchu kruszonki. Temperatura zależy od piekarnika gdyż nie wszystkie pieką jednakowo, po upieczeniu posypać cukrem pudrem i pozostawić do ostygnięcia