Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto proste i smaczne, polecam
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 188
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 681
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 114
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 142
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 188
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 681
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 114
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 142
Składniki
Jabłka obrać dość drobno pokroić i przesmażyć z cukrem, aż cały płyn wyparuje, dodać powidła śliwkowe, rodzynki i cynamon. Dokładnie wymieszać.
Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na dwie części. Jedną z części wylepić blachę (24×40). Na to wyłożyć masę jabłkową i przykryć drugą częścią ciasta, którą delikatnie nakłuć nożem czy też widelcem. Piec około 45min w 180 st.