Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo aromatyczne, greckie ciasto. Najlepiej smakuje posypane cukrem pudrem.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 149
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1857
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14588
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19655
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 149
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1857
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14588
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19655
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni (bez termoobiegu); 160 stopni (termoobieg). Prostokątną formę o wymiarach 23x28 cm natłuścić.
Żółtka oddzielić od białek.
Masło utrzeć z cukrem na puszysty krem dodając po jednym żółtku.
Dodać pozostałe składniki (z wyjątkiem białek) i zmiksować na gładką masę.
Białka z odrobiną soku z cytryny ubić na sztywną pianę, po czym dodać do ciasta. Delikatnie wymieszać.
Przełożyć do formy i wstawić do piekarnika na ok. 30 minut.
Przepis przeszedł moją modyfikację. Pochodzi z książki "Słodkie inspiracje" wydanej przez Vorwerk.