Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bardzo dobre i wilgotne w smaku.
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 657
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34634
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 998
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 657
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34634
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 998
Składniki
Do miski wsypać mąkę pszenną tortową.
Dodać 1 łyżeczkę sody oczyszczonej.
Dodać połowę szklanki drobnego cukru brązowego.
Wymieszać łyżką suche składniki.
Do suchych składników dodać jajka.
Dodać olej z pestek winogron i trochę wymieszać łyżką.
Dodać jogurt naturalny.
Wszystko wymieszać dokładnie łyżką.
Małą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć ciasto.
Ciasto posypać suszoną żurawiną.
Na żurawinę wyłożyć jabłka pokrojone w grubą kostkę.
Następnie posypać wierzch cukrem cynamonowym.
Wstawić ciasto do nagrzanego piekarnika do 170 stopni C na około 45 - 50 minut.
Upieczone ciasto sprawdzić patyczkiem, czy jest w środku suche.
Smacznego !!!