Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bardzo dobre i wilgotne w smaku.
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 424
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 251
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9314
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 424
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 251
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9314
Składniki
Do miski wsypać mąkę pszenną tortową.
Dodać 1 łyżeczkę sody oczyszczonej.
Dodać połowę szklanki drobnego cukru brązowego.
Wymieszać łyżką suche składniki.
Do suchych składników dodać jajka.
Dodać olej z pestek winogron i trochę wymieszać łyżką.
Dodać jogurt naturalny.
Wszystko wymieszać dokładnie łyżką.
Małą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć ciasto.
Ciasto posypać suszoną żurawiną.
Na żurawinę wyłożyć jabłka pokrojone w grubą kostkę.
Następnie posypać wierzch cukrem cynamonowym.
Wstawić ciasto do nagrzanego piekarnika do 170 stopni C na około 45 - 50 minut.
Upieczone ciasto sprawdzić patyczkiem, czy jest w środku suche.
Smacznego !!!