Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis łatwy do wykonania. Ciasto idealne do kawy czy herbaty, spotkania z rodziną. Używam owoców z puszki, które nie mają już skórki, co znacznie ułatwia przygotowanie owoców.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15562
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4669
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 350
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2842
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15562
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4669
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 350
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2842
Składniki
Mąkę przesiać, dodać sól, proszek do pieczenia, kakao - wymieszać razem.
Dodać miękkie masło - wymieszać (mikserem).
Dodać cukier, żółtka i śmietanę- wymieszać.
Zagnieść ciasto. Krótko wyrobić. Schować do lodówki na 60 min.
Ciasto podzielić na 2 części mniejszą i większą (1/3i 2/3). Mniejszą ponownie schować do lodówki. Większą rozwałkować na wielkość blaszki.
W cieście zrobić dziurki widelcem i podpiec 20min, góra-dół, w 175 stopniach.
W tym czasie odsączyć i pokroić w kostkę owoce. Na podpieczony spód wysypać bułkę tartą i przełożyć brzoskwinie.
Na wierzch zetrzeć na tarce o grubych oczkach resztę ciasta.
Piec ok 25 min w 175 stopniach, pozycja gra dół.
Po ostygnięciu ozdobić cukrem pudrem.