Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trudno o bardziej odpowiednią przekąskę do kawy niż…ciasto kawowe. Każdy miłośnik małej czarnej zgodzi się chyba, że kawy nigdy za wiele. Lekkie ucierane ciasto o wyraźnym kawowym aromacie nie wymaga żadnych dodatków. Możesz jednak wzbogacić je o dekorację z czekolady albo dodać do masy pokruszone orzechy.
Keksówka 25 cm
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14045
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1617
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15928
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6425
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14045
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1617
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15928
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6425
Składniki
Rozpuść kawę w ciepłym mleku.
Połącz mąkę, proszek do pieczenia i cynamon. Przesiej przez sitko.
Utrzyj masło z cukrem i cukrem waniliowym na puch. Nie przerywając ucierania, dodawaj po jednym jajku.
Partiami dodaj do masy produkty sypkie. Mieszaj szpatułą – tylko do połączenia składników. Na koniec wmieszaj w ciasto rozpuszczoną kawę.
Natłuść i oprósz mąką keksówkę o długości 25 cm. Przelej do niej ciasto. Rozsyp na nim dropsy czekoladowe.
Wstaw ciasto kawowe do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz przez około 50 minut (do suchego patyczka).