Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczne ciasto korzenne przygotowane bez dodatku jajek, mleka i białego cukru! Prosty przepis! Tylko kilka łatwo dostępnych składników!
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 58
Kotlety ryżowe z marchewką, pietruszką i ciągnącym się żółtym serem to pyszna...
Odsłon: 108
Krem śmietankowy z dużą ilością serka mascarpone to u mnie w rodzinie krem nr...
Odsłon: 3757
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 399
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 58
Kotlety ryżowe z marchewką, pietruszką i ciągnącym się żółtym serem to pyszna...
Odsłon: 108
Krem śmietankowy z dużą ilością serka mascarpone to u mnie w rodzinie krem nr...
Odsłon: 3757
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 399
Składniki
Do przesianej przez sitko mąki dodajemy słodzik, proszek do pieczenia, sól, cynamon, gałkę oraz imbir. Mieszamy.
W oddzielnej misce blendujemy banany na gładką masę. Do zmiksowanych owoców dodajemy olej i aromat pomarańczowy. Mieszamy.
Suche składniki dodajemy do masy bananowej. Delikatnie mieszamy do połączenia się składników.
Gotowe ciasto przelewamy do podłużnej foremki wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy przez około 50 minut w 180 stopniach bez termoobiegu na środkowym poziomie piekarnika.
Gotowe ciasto polewamy czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej i dekorujemy skórką pomarańczową. Smacznego