Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczne ciasto korzenne przygotowane bez dodatku jajek, mleka i białego cukru! Prosty przepis! Tylko kilka łatwo dostępnych składników!
Serdecznie witam i zapraszam na przepyszną młodą kapustę z klopsikami, którą...
Odsłon: 205
Smaczny i szybki deser z trzech składników.
Odsłon: 131
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 27769
Pyszne, wyjątkowo kruche i delikatne rogaliki z powidłami śliwkowymi. Są idea...
Odsłon: 112
Serdecznie witam i zapraszam na przepyszną młodą kapustę z klopsikami, którą...
Odsłon: 205
Smaczny i szybki deser z trzech składników.
Odsłon: 131
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 27769
Pyszne, wyjątkowo kruche i delikatne rogaliki z powidłami śliwkowymi. Są idea...
Odsłon: 112
Składniki
Do przesianej przez sitko mąki dodajemy słodzik, proszek do pieczenia, sól, cynamon, gałkę oraz imbir. Mieszamy.
W oddzielnej misce blendujemy banany na gładką masę. Do zmiksowanych owoców dodajemy olej i aromat pomarańczowy. Mieszamy.
Suche składniki dodajemy do masy bananowej. Delikatnie mieszamy do połączenia się składników.
Gotowe ciasto przelewamy do podłużnej foremki wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy przez około 50 minut w 180 stopniach bez termoobiegu na środkowym poziomie piekarnika.
Gotowe ciasto polewamy czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej i dekorujemy skórką pomarańczową. Smacznego