Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczne ciasto korzenne przygotowane bez dodatku jajek, mleka i białego cukru! Prosty przepis! Tylko kilka łatwo dostępnych składników!
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 274
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5026
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4859
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44946
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 576
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 274
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5026
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4859
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44946
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 576
Składniki
Do przesianej przez sitko mąki dodajemy słodzik, proszek do pieczenia, sól, cynamon, gałkę oraz imbir. Mieszamy.
W oddzielnej misce blendujemy banany na gładką masę. Do zmiksowanych owoców dodajemy olej i aromat pomarańczowy. Mieszamy.
Suche składniki dodajemy do masy bananowej. Delikatnie mieszamy do połączenia się składników.
Gotowe ciasto przelewamy do podłużnej foremki wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy przez około 50 minut w 180 stopniach bez termoobiegu na środkowym poziomie piekarnika.
Gotowe ciasto polewamy czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej i dekorujemy skórką pomarańczową. Smacznego