Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczne ciasto korzenne przygotowane bez dodatku jajek, mleka i białego cukru! Prosty przepis! Tylko kilka łatwo dostępnych składników!
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27318
Polecam, pychota.
Odsłon: 235
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 52
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27318
Polecam, pychota.
Odsłon: 235
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 52
Składniki
Do przesianej przez sitko mąki dodajemy słodzik, proszek do pieczenia, sól, cynamon, gałkę oraz imbir. Mieszamy.
W oddzielnej misce blendujemy banany na gładką masę. Do zmiksowanych owoców dodajemy olej i aromat pomarańczowy. Mieszamy.
Suche składniki dodajemy do masy bananowej. Delikatnie mieszamy do połączenia się składników.
Gotowe ciasto przelewamy do podłużnej foremki wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy przez około 50 minut w 180 stopniach bez termoobiegu na środkowym poziomie piekarnika.
Gotowe ciasto polewamy czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej i dekorujemy skórką pomarańczową. Smacznego