Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobiłam pierwszy raz to ciasto,byłam pełna obaw...niepotrzebnie :) Smakuje jak pierniki Katarzynki ,jeżeli oczywiście wiecie o czym piszę :)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 594
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2805
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 922
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1674
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14543
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 594
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2805
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 922
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1674
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14543
Składniki
40 dag mąki,drożdże,10 dag cukru,pół kostki masła,2/3 opakowania przyprawy do piernika, jajko i mleko wsypać do miski.Składniki zagnieść i zostawić na godzinę.Z pozostałej części składników zrobić kruszonkę. Wyrośnięte ciasto jeszcze raz zagnieść,włożyć do wysmarowanej formy. Na wierzch położyć śliwki, pokrojone na cząstki.Piec 50 min. w temp.190 stopni. Lukier: Cukier puder utrzeć z 5 łyżkami cukru pudru,polać ciepłe ciasto.