Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobiłam pierwszy raz to ciasto,byłam pełna obaw...niepotrzebnie :) Smakuje jak pierniki Katarzynki ,jeżeli oczywiście wiecie o czym piszę :)
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 326
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4413
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1865
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3634
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 31285
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 326
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4413
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1865
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3634
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 31285
Składniki
40 dag mąki,drożdże,10 dag cukru,pół kostki masła,2/3 opakowania przyprawy do piernika, jajko i mleko wsypać do miski.Składniki zagnieść i zostawić na godzinę.Z pozostałej części składników zrobić kruszonkę. Wyrośnięte ciasto jeszcze raz zagnieść,włożyć do wysmarowanej formy. Na wierzch położyć śliwki, pokrojone na cząstki.Piec 50 min. w temp.190 stopni. Lukier: Cukier puder utrzeć z 5 łyżkami cukru pudru,polać ciepłe ciasto.