Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto łaciate, kolory wydobyte z naturalnych składników, prażonych pestek dyni i liofilizowanych malin. Lekko wilgotne, podwójnie dyniowe.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1788
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1550
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1527
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1917
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1788
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1550
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1527
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1917
Składniki
Tortownica 21 cm, wysmarowana tłuszczem i posypana bułką. Do mniejszej miski wsypujemy maliny do drugiej pestki dyni z matchą.
Puree mieszamy z olejem.
Jajka ubijamy z cukrem, dolewamy dynię i dokładnie mieszamy, teraz już łyżką.
Stopniowo wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszamy.
Do miseczek z malinami i pestkami dyni odkładamy po kilka łyżek ciasta. Dolewamy po 1 łyżce mleka i mieszamy.
Na środek tortownicy przekładamy 2-3 łyżki jasnego ciasta, potem połowę zielonego i czerwonego. Znowu kilka łyżek jasnego, połowę zielonego, czerwonego i na koniec resztę jasnego ciasta. Pieczemy w 180 C ok. 50 minut, do suchego patyczka.
Polewa. Czekoladę rozpuszczamy w małym saganku. Na wpół przestudzoną partiami mieszamy z serkiem. Polewamy przestudzone ciasto. Posypujemy zmielonymi pestkami dyni, możemy ułożyć kilka malin.