Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto łaciate, kolory wydobyte z naturalnych składników, prażonych pestek dyni i liofilizowanych malin. Lekko wilgotne, podwójnie dyniowe.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34140
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1344
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113588
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34140
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1344
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113588
Składniki
Tortownica 21 cm, wysmarowana tłuszczem i posypana bułką. Do mniejszej miski wsypujemy maliny do drugiej pestki dyni z matchą.
Puree mieszamy z olejem.
Jajka ubijamy z cukrem, dolewamy dynię i dokładnie mieszamy, teraz już łyżką.
Stopniowo wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszamy.
Do miseczek z malinami i pestkami dyni odkładamy po kilka łyżek ciasta. Dolewamy po 1 łyżce mleka i mieszamy.
Na środek tortownicy przekładamy 2-3 łyżki jasnego ciasta, potem połowę zielonego i czerwonego. Znowu kilka łyżek jasnego, połowę zielonego, czerwonego i na koniec resztę jasnego ciasta. Pieczemy w 180 C ok. 50 minut, do suchego patyczka.
Polewa. Czekoladę rozpuszczamy w małym saganku. Na wpół przestudzoną partiami mieszamy z serkiem. Polewamy przestudzone ciasto. Posypujemy zmielonymi pestkami dyni, możemy ułożyć kilka malin.