Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie ciasto ucierane z dużą ilością malin i jagód (borówek amerykańskich). I jakaś truskawka też się może dołączyć :)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1314
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5844
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18478
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1314
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5844
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18478
Składniki
Piekarnik nagrzać do 200 stopni, prostokątną formę wyłożyć papierem do pieczenia.
Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, stopniowo dodawać jajka i dobrze wymieszać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i solą i dodać do masy maślano-jajecznej. Ciasto wyłożyć do formy, odstawić na bok.
Owoce przebrać, opłukać i osuszyć. Rozłożyć na przygotowanym cieście. Czekoladę pokroić na małe kawałki i rozłożyć na owocach. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 25-30 minut. Po upieczeniu i ostudzeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego :)