Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie ciasto ucierane z dużą ilością malin i jagód (borówek amerykańskich). I jakaś truskawka też się może dołączyć :)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5054
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13610
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5887
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7695
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5054
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13610
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5887
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7695
Składniki
Piekarnik nagrzać do 200 stopni, prostokątną formę wyłożyć papierem do pieczenia.
Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, stopniowo dodawać jajka i dobrze wymieszać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i solą i dodać do masy maślano-jajecznej. Ciasto wyłożyć do formy, odstawić na bok.
Owoce przebrać, opłukać i osuszyć. Rozłożyć na przygotowanym cieście. Czekoladę pokroić na małe kawałki i rozłożyć na owocach. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 25-30 minut. Po upieczeniu i ostudzeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego :)