Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie ciasto ucierane z dużą ilością malin i jagód (borówek amerykańskich). I jakaś truskawka też się może dołączyć :)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1460
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1173
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1314
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 936
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1460
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1173
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1314
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 936
Składniki
Piekarnik nagrzać do 200 stopni, prostokątną formę wyłożyć papierem do pieczenia.
Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, stopniowo dodawać jajka i dobrze wymieszać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i solą i dodać do masy maślano-jajecznej. Ciasto wyłożyć do formy, odstawić na bok.
Owoce przebrać, opłukać i osuszyć. Rozłożyć na przygotowanym cieście. Czekoladę pokroić na małe kawałki i rozłożyć na owocach. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 25-30 minut. Po upieczeniu i ostudzeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego :)