Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie mocno czekoladowego brownie z masą serową.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 186
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4417
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12000
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6826
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5615
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 186
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4417
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12000
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6826
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5615
Składniki
Brownie: Połamaną czekoladę rozpuścić razem z masłem w kąpieli wodnej, lekko przestudzić.
Jajka ubijać razem z cukrem przez 10 minut, pod koniec dodać melasę.
Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli.
Do ubitych jajek wlać czekoladę z masłem i wsypać przesianą mąkę. Wszystko razem dokładnie wymieszać.
Piekarnik nagrzać do 175 stopni. Tortownicę (26cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Do tortownicy przelać czekoladowe ciasto.
Masa serowa: Miękkie masło ucierać z cukrem przez 5 minut, następnie dodać jajka, twaróg i skórkę cytrynową i pomarańczową. Wymieszać. Porcjami nakładać na czekoladowe ciasto i wymieszać delikatnie widelcem, aby powstał marmurek.
Piec 60-70 minut. Pod koniec pieczenia można przykryć folią aluminiową, żeby ciasto się nie przypiekło. Smacznego :)