Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste ciasto na maślance z owocami. Jest tak proste, że nie sposób go zepsuć. Przygotuj je na wizytę gości, gwarantujemy, że nie zostaną po nim nawet okruszki.
Polecam. Doskonale pasują na andrzejki, katarzynki, mikołajki, pod choinkę.
Odsłon: 18
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 1145
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 185
Polecam. Doskonale pasują na andrzejki, katarzynki, mikołajki, pod choinkę.
Odsłon: 18
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 1145
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 185
Składniki
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, cukier i cukier waniliowy. Składniki mieszamy ze sobą.
Do oddzielnego naczynia wbijamy jajka, ubijamy je mikserem lub przy użyciu rózgi kuchennej. Dodajemy maślankę i olej. Mieszamy składniki.
Do mokrych składników przesypujemy suche. Wszystko razem mieszamy do momentu powstania jednolitej masy.
Blaszkę o wymiarach 20x30 cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto wlewamy do formy. Na wierzchu układamy owoce. Ciasto pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 45-50 minut.
Po tym czasie wyciągamy ciasto z piekarnika studzimy na kratce. Przestudzone ciasto oprószamy cukrem pudrem.