Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste ciasto na maślance z owocami. Jest tak proste, że nie sposób go zepsuć. Przygotuj je na wizytę gości, gwarantujemy, że nie zostaną po nim nawet okruszki.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 89
Polecam.
Odsłon: 800
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 131
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 202
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 89
Polecam.
Odsłon: 800
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 131
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 202
Składniki
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, cukier i cukier waniliowy. Składniki mieszamy ze sobą.
Do oddzielnego naczynia wbijamy jajka, ubijamy je mikserem lub przy użyciu rózgi kuchennej. Dodajemy maślankę i olej. Mieszamy składniki.
Do mokrych składników przesypujemy suche. Wszystko razem mieszamy do momentu powstania jednolitej masy.
Blaszkę o wymiarach 20x30 cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto wlewamy do formy. Na wierzchu układamy owoce. Ciasto pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 45-50 minut.
Po tym czasie wyciągamy ciasto z piekarnika studzimy na kratce. Przestudzone ciasto oprószamy cukrem pudrem.