Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Paul Robeson powstało z myślą o wybitnym amerykańskim piosenkarzu, którego jazzowy głos zachwycał pod koniec XIX wieku. Wypróbuj przepis na mocno czekoladowy przełamany masą śmietanową i orzechami wypiek. Jak przygotować ciasto? Ciasto Paul Robeson jest bardzo proste do zrobienia. Wymaga jedynie wymieszania mokrych składników wraz z suchymi i upieczenia. Następnie przełożenia kremem, który powstaje poprzez połączenie bitej śmietany, cukru pudru i posiekanych orzechów.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 32
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 69
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2813
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4176
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 32
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 69
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2813
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4176
Składniki
Masło rozpuść w rondelku i zostaw do wystudzenia. Przesiej mąkę pszenną z sodą oczyszczoną, łącząc je w jednej dużej misce. W drugiej zmiksuj krótko kefir, jajka oraz rozpuszczone masło. Powoli dodawaj partiami oba cukry, cały czas miksując na niskich obrotach.
Dodaj teraz składniki mokre do suchych. Zmiksuj krótko. Podziel na dwie części. Do jednej z nich dodaj kakao, a do drugiej mąkę i obydwie masy wymieszaj. Tak przygotowane ciasto piecz w dwóch osobnych blachach wyłożonych papierem do pieczenia. Możesz też upiec najpierw jeden blat, a potem drugi w tej samej formie. Ważne, aby każde ciasto miało taki sam kształt i wymiar. Piecz w 180 stopniach Celsjusza około 35-40 minut. Odstaw do wystudzenia.
Z ciasta z dodatkiem kakao odkrój wierzch, wyrównując powierzchnię. Posiekaj je w kostkę. Ciemny blat ciasta przekrój wzdłuż ostrym nożem. Jasny zostaw.
Mocno schłodzoną śmietanę ubij na sztywno. Pod koniec ubijania dodaj cukier. Na koniec wmieszaj pokrojone kawałki ciasta i posiekane orzechy włoskie.
Jeden blat ciasta ciemnego ułóż jako spód. Na niego nałóż jaśniejszą część. Rozsmaruj masę śmietanową. Przykryj ją drugim blatem ciemnego ciasta. Tak przygotowany wypiek umieść w lodówce na kilka godzin, przykryj folią aluminiową.