Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Polski Miód to pyszny puszysty biszkopt z masą serową o delikatnym smaku białej czekolady. A na koniec – słodkie mandarynki jako dekoracja i owocowy akcent.
Tortownica o średnicy 19 cm
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8675
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4978
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327949
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8675
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4978
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327949
Składniki
Najpierw przygotuj biszkopt miodowy. Oddziel białka od żółtek. Ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli. Stopniowo dodawaj cukier aż piana będzie lśniąca. Dodaj żółtka, miód i cynamon, krótko zmiksuj. Przesiej mąkę i delikatnie wmieszaj szpatułką. Przelej ciasto do małej tortownicy, ok. 19 cm średnicy, wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w 170°C przez około 25-30 minut lub do suchego patyczka. Po wystudzeniu przekrój biszkopt na dwa równe blaty.
Białą czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, odstaw do przestudzenia.
Śmietankę ubij na sztywno. W misce wymieszaj twaróg z cukrem waniliowym, następnie wlej ostudzoną czekoladę i zmiksuj. Na końcu delikatnie wmieszaj ubitą śmietanę.
Na spód ułóż pierwszy blat biszkoptowy. Rozprowadź całą masę serową i delikatnie wyrównaj. Przykryj drugim blatem biszkoptu. Na wierzchu ułóż odsączone mandarynki.
Schłódź ciasto przez minimum 4 godziny w lodówce, a najlepiej przez całą noc.