Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Często po Świętach zostają mam pierniczki na które już nikt nie ma ochoty. Można je wykorzystać do ciasta
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115185
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7847
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2958
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1302
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1211
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115185
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7847
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2958
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1302
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1211
Składniki
Pierniczki rozdrobnić najbardziej jak to możliwe. Każdy sposób dobry. Można zetrzeć na tarce, rozdrobnić w mikserze, przepuścić przez maszynkę do mięsa. Mielone pierniki wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia. Białka oddzielić od żółtek i ubić pianę. Usztywnić cukrem i dodawać po jednym żółtku. Delikatnie połączyć z mielonymi piernikami. Masę przełożyć do wysmarowanej masłem formy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 35 min. Wystudzić. Galaretkę cytrynową rozpuścić w niewielkiej ilości wody. Śmietanę ubić i dodać nutellę oraz tężejącą galaretkę. Wyłożyć na ciasto. Pozostawić w lodówce do stężenia.
Galaretkę cytrynową rozpuścić w 400 ml gorącej wody.. Tężejącą wylać na ciasto. Pozostawić w lodówce do stężenia.
Do konfitury dodać 400 ml gorącej wody i galaretkę pomarańczową. Jeśli galaretka słabo się rozpuszcza to podgrzać, ale nie gotować. Wystudzić i wylać na ciasto. Pozostawić do całkowitego stężenia. Przed podaniem udekorować kandyzowaną skórką pomarańczową. Smacznego.