Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Często po Świętach zostają mam pierniczki na które już nikt nie ma ochoty. Można je wykorzystać do ciasta
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 52
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 43596
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 188
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 617
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 52
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 43596
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 188
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 617
Składniki
Pierniczki rozdrobnić najbardziej jak to możliwe. Każdy sposób dobry. Można zetrzeć na tarce, rozdrobnić w mikserze, przepuścić przez maszynkę do mięsa. Mielone pierniki wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia. Białka oddzielić od żółtek i ubić pianę. Usztywnić cukrem i dodawać po jednym żółtku. Delikatnie połączyć z mielonymi piernikami. Masę przełożyć do wysmarowanej masłem formy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 35 min. Wystudzić. Galaretkę cytrynową rozpuścić w niewielkiej ilości wody. Śmietanę ubić i dodać nutellę oraz tężejącą galaretkę. Wyłożyć na ciasto. Pozostawić w lodówce do stężenia.
Galaretkę cytrynową rozpuścić w 400 ml gorącej wody.. Tężejącą wylać na ciasto. Pozostawić w lodówce do stężenia.
Do konfitury dodać 400 ml gorącej wody i galaretkę pomarańczową. Jeśli galaretka słabo się rozpuszcza to podgrzać, ale nie gotować. Wystudzić i wylać na ciasto. Pozostawić do całkowitego stężenia. Przed podaniem udekorować kandyzowaną skórką pomarańczową. Smacznego.