Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pyszne, piankowe ciasto, smakuje jak sernik ale bez sera.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8701
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7332
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5020
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328020
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8701
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7332
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5020
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328020
Składniki
Blacha 24 X 24 cm wyłożona papierem do pieczenia.
Do sporej miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia,cukier puder,żółtka,szczyptę soli,dodać pokrojoną margarynę i wymieszać mikserem.
Masę przełożyć na podsypaną mąką stolnicę i zagnieść gładkie ciasto.
Potem podzielić je na dwie części w proporcji 2:3,zwinąć w folię i włożyć do zamrażarki na około 30 minut.
Po tym czasie większą część ciasta rozwałkować i wylepić spód blaszki.
Piec w 180 C przez około 15 minut i przestudzić.
Białka ubić na sztywną pianę dodając po koniec cukier puder, ciągle miksując wsypać najpierw budynie,a następnie wlać cienką stróżką olej.
Powstałą piankę wyłożyć na podpieczony spód,wyrównać,na piance ułożyć rozmrożone jagody.
Na wierzch zetrzeć na tarce o grubych oczkach pozostałe ciasto.
Całość piec w 180 C około 35 -40 minut.