Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z kruszonki z dodatkiem orzechów w połączeniu z jabłkami i cynamonem to pyszna szarlotka w innej wersji.
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1411
Polecam.
Odsłon: 218
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 22
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 246
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7982
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1411
Polecam.
Odsłon: 218
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 22
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 246
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7982
Składniki
Jabłka obrać, pokroić na kawałki, wsypać do garnka, wlać 2 łyżki wody, rozgotować. Następnie gotować przez kilka minut do odparowania soku. Dodać cukier, 2 łyżki bułki tartej i cynamon, wymieszać, ostudzić.
Orzechy włoskie posiekać nożem na desce.
Dno kwadratowej tortownicy o wymiarach 25/25 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Boki posmarować masłem i oprószyć pozostałą bułką tartą. Do miski przesiać mąkę, dodać masło, cukier z wanilią, żółtka i cukier kryształ. Wszystko razem dokładnie posiekać.
Połączyć z orzechami, wyrabiać palcami do powstania pokruszonego ciasta.
Połowę kruszonki wsypać do przygotowanej tortownicy. Wyłożyć mus z jabłek i przykryć resztą kruszonki
Formę z ciastem włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 40-45 minut.