Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z kruszonki z dodatkiem orzechów w połączeniu z jabłkami i cynamonem to pyszna szarlotka w innej wersji.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8688
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7287
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4989
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327973
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8688
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7287
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4989
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327973
Składniki
Jabłka obrać, pokroić na kawałki, wsypać do garnka, wlać 2 łyżki wody, rozgotować. Następnie gotować przez kilka minut do odparowania soku. Dodać cukier, 2 łyżki bułki tartej i cynamon, wymieszać, ostudzić.
Orzechy włoskie posiekać nożem na desce.
Dno kwadratowej tortownicy o wymiarach 25/25 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Boki posmarować masłem i oprószyć pozostałą bułką tartą. Do miski przesiać mąkę, dodać masło, cukier z wanilią, żółtka i cukier kryształ. Wszystko razem dokładnie posiekać.
Połączyć z orzechami, wyrabiać palcami do powstania pokruszonego ciasta.
Połowę kruszonki wsypać do przygotowanej tortownicy. Wyłożyć mus z jabłek i przykryć resztą kruszonki
Formę z ciastem włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 40-45 minut.