Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto na każdą okazje a co najważniejsze szygko się je robi:)
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 889
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 825
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 286
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 889
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 825
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 286
Składniki
Pieczemy biszkopt.
Masa orzechowa: Orzechy tłuczemy na mniejsze kawałki, następnie prażymy na patelni ok 5min. W garnku rostapiamy masło, margarynę, dodajemy wodę , cukier i orzechy. Smażymy ok 15min mieszając.
Ostygnięty biszkopt smarujemy powidłami, nastepnie smarujemy masą orzechowa i pozostawiamy do zastygnięcia. Smacznego!