Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz pomysłu na oryginalny, ale nadal przepyszny wypiek na długi weekend? Wypróbuj nasz przepis na ciasto z połówkami jabłek. Jest nie tylko efektowne wizualnie, ale też bardzo smaczne! Aż trudno uwierzyć, że do jego przygotowania potrzeba zaledwie pięciu podstawowych składników.
Tortownica o średnicy 28 cm
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1866
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1622
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1563
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2160
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1866
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1622
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1563
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2160
Składniki
Jajka zmiksuj z cukrem pudrem do uzyskania puszystej masy. Nie przerywając miksowania dodaj masło. Następnie dodaj mąkę i proszek do pieczenia. Miksuj wszystko jeszcze chwilę. Ciasto przelej do tortownicy o średnicy 28 cm, wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia.
Jabłka obierz, przekrój na pół i usuń gniazda nasienne. Natnij je wzdłuż i ułóż na cieście, delikatnie wciskając jabłka w nie. Ciasto piecz w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez godzinę.