Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz pomysłu na oryginalny, ale nadal przepyszny wypiek na długi weekend? Wypróbuj nasz przepis na ciasto z połówkami jabłek. Jest nie tylko efektowne wizualnie, ale też bardzo smaczne! Aż trudno uwierzyć, że do jego przygotowania potrzeba zaledwie pięciu podstawowych składników.
Tortownica o średnicy 28 cm
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 2069
Przepyszna surówka z kiszonej kapusty, jabłka, czerwonej cebuli oraz natki pi...
Odsłon: 75
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 787
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 2069
Przepyszna surówka z kiszonej kapusty, jabłka, czerwonej cebuli oraz natki pi...
Odsłon: 75
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 787
Składniki
Jajka zmiksuj z cukrem pudrem do uzyskania puszystej masy. Nie przerywając miksowania dodaj masło. Następnie dodaj mąkę i proszek do pieczenia. Miksuj wszystko jeszcze chwilę. Ciasto przelej do tortownicy o średnicy 28 cm, wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia.
Jabłka obierz, przekrój na pół i usuń gniazda nasienne. Natnij je wzdłuż i ułóż na cieście, delikatnie wciskając jabłka w nie. Ciasto piecz w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez godzinę.