Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz pomysłu na oryginalny, ale nadal przepyszny wypiek na długi weekend? Wypróbuj nasz przepis na ciasto z połówkami jabłek. Jest nie tylko efektowne wizualnie, ale też bardzo smaczne! Aż trudno uwierzyć, że do jego przygotowania potrzeba zaledwie pięciu podstawowych składników.
Tortownica o średnicy 28 cm
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326099
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11988
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16564
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5338
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326099
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11988
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16564
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5338
Składniki
Jajka zmiksuj z cukrem pudrem do uzyskania puszystej masy. Nie przerywając miksowania dodaj masło. Następnie dodaj mąkę i proszek do pieczenia. Miksuj wszystko jeszcze chwilę. Ciasto przelej do tortownicy o średnicy 28 cm, wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia.
Jabłka obierz, przekrój na pół i usuń gniazda nasienne. Natnij je wzdłuż i ułóż na cieście, delikatnie wciskając jabłka w nie. Ciasto piecz w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez godzinę.