Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz pomysłu na oryginalny, ale nadal przepyszny wypiek na długi weekend? Wypróbuj nasz przepis na ciasto z połówkami jabłek. Jest nie tylko efektowne wizualnie, ale też bardzo smaczne! Aż trudno uwierzyć, że do jego przygotowania potrzeba zaledwie pięciu podstawowych składników.
Tortownica o średnicy 28 cm
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 730
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 148
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 730
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 148
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Jajka zmiksuj z cukrem pudrem do uzyskania puszystej masy. Nie przerywając miksowania dodaj masło. Następnie dodaj mąkę i proszek do pieczenia. Miksuj wszystko jeszcze chwilę. Ciasto przelej do tortownicy o średnicy 28 cm, wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia.
Jabłka obierz, przekrój na pół i usuń gniazda nasienne. Natnij je wzdłuż i ułóż na cieście, delikatnie wciskając jabłka w nie. Ciasto piecz w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez godzinę.