Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz pomysłu na oryginalny, ale nadal przepyszny wypiek na długi weekend? Wypróbuj nasz przepis na ciasto z połówkami jabłek. Jest nie tylko efektowne wizualnie, ale też bardzo smaczne! Aż trudno uwierzyć, że do jego przygotowania potrzeba zaledwie pięciu podstawowych składników.
Tortownica o średnicy 28 cm
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 2811
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 429
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2379
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 2811
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 429
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2379
Składniki
Jajka zmiksuj z cukrem pudrem do uzyskania puszystej masy. Nie przerywając miksowania dodaj masło. Następnie dodaj mąkę i proszek do pieczenia. Miksuj wszystko jeszcze chwilę. Ciasto przelej do tortownicy o średnicy 28 cm, wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia.
Jabłka obierz, przekrój na pół i usuń gniazda nasienne. Natnij je wzdłuż i ułóż na cieście, delikatnie wciskając jabłka w nie. Ciasto piecz w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez godzinę.