Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli macie ochotę na duży kawałek dobrego ciacha to propozycja dla Was. Kakaowe, wilgotne ciasto kryjące kremową, serowo-kokosową niespodziankę.
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 668
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34669
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 1010
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 668
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34669
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 1010
Składniki
1) Najpierw przygotować masę serową: masło z cukrem utrzeć na puszystą masę. 2) Cały czas miksując dodać jajko, a następnie ser. 3) Do masy serowej dodać wiórki kokosowe i dokładnie wymieszać (zacząć od 1 szklanki, w razie potrzeby dosypać). 4) Z gotowej masy formować kulki i układać we wcześniej wysmarowanej tłuszczem tortownicy.
5) Przygotować ciasto kakaowe: jajka utrzeć z cukrem i kakao. 6) Cały czas miksując dodać olej, mleko, dżem a następnie przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. 7) Gotowym ciastem zalać kulki serowe. 8) Piec 50 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. 9) Przed podaniem ciasto obficie posypać cukrem pudrem.