Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 807
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 410
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15201
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1858
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 807
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 410
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15201
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1858
Składniki
1. Masa jasna : Ser biały mielimy blenderem, by nie było grudek. Miksujemy z jajkami oraz cukrem, cukrem waniliowym oraz budyniem na gładką masę. Masa ma być rzadka. 2. Masa ciemna : Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Cały czas mieszając, dodajemy mąkę zmieszaną z sodą, proszkiem oraz kakao. Wraz z mąką powoli wlewamy olej. Na koniec małym strumieniem wlewamy mleko i cały czas mieszamy, aby ciasto "napowietrzyło się". Ciasto ma mieć jednolitą konsystencję. Ciasto czekoladowe wylewamy na przygotowaną wcześniej blaszkę. Na powierzchni ciasta nakładamy łyżką porcje (kleksy) z masy serowej. Pieczemy w temp. 180 C z termoobiegiem ok 45-50 minut.