Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3452
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 605
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3752
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 313
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 560
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3452
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 605
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3752
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 313
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 560
Składniki
1. Masa jasna : Ser biały mielimy blenderem, by nie było grudek. Miksujemy z jajkami oraz cukrem, cukrem waniliowym oraz budyniem na gładką masę. Masa ma być rzadka. 2. Masa ciemna : Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Cały czas mieszając, dodajemy mąkę zmieszaną z sodą, proszkiem oraz kakao. Wraz z mąką powoli wlewamy olej. Na koniec małym strumieniem wlewamy mleko i cały czas mieszamy, aby ciasto "napowietrzyło się". Ciasto ma mieć jednolitą konsystencję. Ciasto czekoladowe wylewamy na przygotowaną wcześniej blaszkę. Na powierzchni ciasta nakładamy łyżką porcje (kleksy) z masy serowej. Pieczemy w temp. 180 C z termoobiegiem ok 45-50 minut.