Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 36
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 733
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 84
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 203
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 36
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 733
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 84
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 203
Składniki
1. Masa jasna : Ser biały mielimy blenderem, by nie było grudek. Miksujemy z jajkami oraz cukrem, cukrem waniliowym oraz budyniem na gładką masę. Masa ma być rzadka. 2. Masa ciemna : Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Cały czas mieszając, dodajemy mąkę zmieszaną z sodą, proszkiem oraz kakao. Wraz z mąką powoli wlewamy olej. Na koniec małym strumieniem wlewamy mleko i cały czas mieszamy, aby ciasto "napowietrzyło się". Ciasto ma mieć jednolitą konsystencję. Ciasto czekoladowe wylewamy na przygotowaną wcześniej blaszkę. Na powierzchni ciasta nakładamy łyżką porcje (kleksy) z masy serowej. Pieczemy w temp. 180 C z termoobiegiem ok 45-50 minut.