Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodko-kwaśny torcik na bazie jogurtu greckiego. Żeby nie było nudno zarówno w spodzie ciasteczkowym i masie ukryły się czekoladki Yogurette o smaku cytrynowym. Idealne orzeźwienie na upalne dni.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22597
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14911
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4697
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44639
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 634
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 663
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22597
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14911
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4697
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44639
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 634
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 663
Składniki
Biszkopty pokruszyć lub zblendować na pył. Masło roztopić i połączyć z biszkoptami. Czekoladki pokroić na dość drobne kawałki i dodać do masy biszkoptowej. Wyłożyć na spód tortownicy. Wstawić do lodówki na czas przygotowywania masy jogurtowej.
Żelatynę namoczyć (5-10 minut wg przepisu na opakowaniu), potem odcisnąć i podgrzać. Kilka łyżek jogurtu dodać do ciepłej żelatyny i dokładnie wymieszać. Potem połączyć z pozostałym jogurtem. Kremówkę ubić na sztywno i dodać do jogurtu. Całość wymieszać i wyłożyć na przygotowany spód. Wyrównać powierzchnię i wstawić na godzinę do lodówki.
Czekoladki pokroić na 3-4 kawałki. Śmietanę mocno podgrzać. Do gorącej włożyć czekoladki i odstawić na 1-2 minuty. Potem całość dokładnie wymieszać i odstawić do ostudzenia. Ostudzoną polewą (temp. pokojowa ew. trochę cieplejszą) polać wierzch tortu. Na koniec, po całkowitym ostygnięciu polewy, ozdobić plasterkami cytryny. Smacznego :)