Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jego przygotowanie zajmuje nieco czasu, ale efekt jest smakowity.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 250
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 131
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 41
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 40
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 250
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 131
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 41
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 40
Składniki
Ciasto: Ubijamy białka na puszystą masę. Dalej dodajemy cukier, mak, wiórki, proszek do pieczenia i mąkę. Miksujemy do momentu połączenia się składników. Następnie ciasto przelewamy do wyłożonej papierem blachy 25x35 i pieczemy ok. 35 min.
Krem: Z podanej ilości mleka odlewamy pół szklanki i rozrabiamy w nim obie mąki. Resztę mleka wraz z cukrami wlewamy do garnka i zagotowujemy. Kiedy zacznie wrzeć wlewamy cienkim strumieniem rozrobione w mleku mąki cały czas energicznie mieszając do momentu kiedy masa zgęstnieje. Wtedy budyń zdejmujemy z ognia i studzimy. Przestudzony ucieramy powoli z kostką masła.
Polewa: W małym garnuszku rozpuszczamy masło z cukrem pudrem, wodą i kakao ciągle mieszając, aż do idealnego połączenia składników.
Przełożenie: Biszkopt przekrawamy na pół i przekładamy w następujący sposób: biszkopt-dżem-krem-biszkopt-polewa.