Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 22-06-2025
Czekoladowe muffiny to klasyka, która nigdy się nie nudzi. Wilgotne i puszyste – idealne na poprawę humoru, do popołudniowej kawy czy jako słodka przekąska dla najmłodszych. W tym przepisie pokażę Ci, jak w kilku prostych krokach przygotować domowe muffiny, które znikają z talerza w mgnieniu oka. Przepis na 10-12 sztuk muffinek w zależności od wielkości foremek. Ja użyłam dużych papilotek.
forma do babeczek, papilotki do muffinek
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9555
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3141
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6637
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9555
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3141
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6637
Składniki
Przygotować dwie miski. W jednej większej wymieszać składniki suche. W drugiej dokładnie wymieszać składniki mokre. Następnie składniki mokre wlać do miski ze składnikami suchymi i dokładnie wymieszać. Obie czekolady drobno pokroić. Do ciasta dodać ¾ pokrojonych czekolad, resztę odłożyć do posypania muffinek. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Przygotować formę do babeczek, włożyć do otworów papilotki i wlewać ciasto do 2/3 wysokości foremek. Górę posypać odłożonymi kawałkami czekolady. Babeczki piec w piekarniku ok. 30 minut do suchego patyczka. Muffiny są przepyszne, polecam spróbować :-) Smacznego!