Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne,słodkie i mocno czekoladowe :-)
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5480
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47961
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165799
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5480
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47961
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165799
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę,utrwalić cukrem.Dodać żółtka,olej,wodę i zapach,miksować ok 1 min.Następnie wsypać przesianą mąkę,proszek do pieczenia i kakao,miksować kilka minut na jednolitą masę. Obrać jabłka i pokroić w plastry. Na dnie przygotowanej tortownicy z kominem ułożyć oprószone jabłka,posypać migdałami,wylać ok 1/3 ciasta i znowu ułożyć jabłka,migdały i wylać ciasto i znowu... Wstawić tortownicę do rozgrzanego piekarnika (170) i piec 45-50 min. Po upieczeniu i lekkim ostudzeniu wyjąć ciasto i postawić do góry dnem na talerzu. Po chwili zdjąć tortownicę i przygotować polewę. W kąpieli wodnej roztopić czekoladę z masłem na koniec dodać 4 łyżki Amaretto. Posmarować całe ciasto i posypać migdałami.
Ciasto z najlepszych jabłek od dziadka...jaśniepańskich twardych,kwaśnych i słodkich jednocześnie PYCHA
SMACZNEGO