Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przychodzę do Was z bardzo prostym ale jakże pysznym ciastem-orzechowym z bitą śmietaną. Ciasto zawsze się udaje,nie siada, smakuje wspaniale i robi się je dość szybko.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 16718
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9480
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2055
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4058
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 652
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 321
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 16718
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9480
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2055
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4058
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 652
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 321
Składniki
CIASTO ORZECHOWE Białka oddzielamy od żółtek,ubijamy na sztywną pianę, dodajemy żółtka,cukier,i delikatnie miksujemy.Białka oddzielamy od żółtek,ubijamy na sztywną pianę, dodajemy żółtka,cukier,i delikatnie miksujemy. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia ,proszek budyniowy oraz orzechy. Delikatnie miksujemy.
Ciasto wlewamy do wyłożonej papierem dopieczenia formy. Pieczemy około 30 minut w temperaturze 170 stopni.
Studzimy, przecinamy na dwa blaty.
Śmietanę wraz z cukrem i fixami miksujemy
Wykładamy na blat ciasta, przykrywamy drugim blatem
Składniki na polewę podgrzewamy około 1 minutkę w mikrofali ,mieszamy na gładką masę. (jeśli nie macie mikrofali, możecie podgrzewać nad kąpielą wodną)
Polewą smarujemy blat ciasta,posypujemy orzechami i gotowe :-)
Ciasto wstawiamy do lodówki,najlepsze na drugi dzień.