Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy za oknem upał, nie bardzo mam ochotę na pieczenie ciast. Ale przecież w niedzielę coś słodkiego do kawy musi być. Dlatego delikatny deser z jogurtu i sezonowych owoców to idealny pomysł :)
Choć prawdziwa rolada śląska jest z wołowiny to bardzo często robi się ją z w...
Odsłon: 19273
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1041
Nie masz pomysłu na szybki deser bez pieczenia? Serniczki z patelni to strzał...
Odsłon: 707
Choć prawdziwa rolada śląska jest z wołowiny to bardzo często robi się ją z w...
Odsłon: 19273
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1041
Nie masz pomysłu na szybki deser bez pieczenia? Serniczki z patelni to strzał...
Odsłon: 707
Składniki
Brzoskwinie myjemy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę. Jagody płuczemy. Do deseru możemy użyć różnych owoców - jeżyn, malin, truskawek - na co mamy ochotę. Jeżyny miksujemy z 20 g cukru pudru. Jogurt mieszamy ze śmietaną, dodajemy pozostały cukier puder i całość ubijamy. Do pucharków przekładamy część brzoskiwń, polewamy połową sosu z jagód, wykładamy połowę kremu jogurtowego. Następnie ukladamy kolejną warstwę brzoskwiń (zostawiamy kilka kawałków do dekoracji), sosu jagodowego, kremu jogurtowego. Ozdabiamy brzoskwiniami i posypujemy podprażonymi na suchej patelni migdałami. Schładzamy w lodówce.