Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy za oknem upał, nie bardzo mam ochotę na pieczenie ciast. Ale przecież w niedzielę coś słodkiego do kawy musi być. Dlatego delikatny deser z jogurtu i sezonowych owoców to idealny pomysł :)
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 298
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11106
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3640
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1237
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 298
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11106
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3640
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1237
Składniki
Brzoskwinie myjemy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę. Jagody płuczemy. Do deseru możemy użyć różnych owoców - jeżyn, malin, truskawek - na co mamy ochotę. Jeżyny miksujemy z 20 g cukru pudru. Jogurt mieszamy ze śmietaną, dodajemy pozostały cukier puder i całość ubijamy. Do pucharków przekładamy część brzoskiwń, polewamy połową sosu z jagód, wykładamy połowę kremu jogurtowego. Następnie ukladamy kolejną warstwę brzoskwiń (zostawiamy kilka kawałków do dekoracji), sosu jagodowego, kremu jogurtowego. Ozdabiamy brzoskwiniami i posypujemy podprażonymi na suchej patelni migdałami. Schładzamy w lodówce.