Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sławne amerykańskie donuty – tradycyjnie z ciasta drożdżowego, smażone w głębokim tłuszczu. U mnie w wersji uproszczonej bez drożdży, upieczone w specjalnej donutowej foremce w piekarniku.
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9562
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3155
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6641
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9562
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3155
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6641
Składniki
Wszystkie suche składniki wymieszaj w misce, dodaj miękkie masło i dokładnie połącz. Do drugiej miski wybij jajko i wlej mleko, wymieszaj za pomocą trzepaczki. Połącz suche składniki z mokrymi a następnie przełóż do foremki do 2/3 wysokości. Nie zapomnij wysmarować foremki olejem i wysypać mąką. Upiecz w 180°C przez ok. 12 min.
Na lukier wymieszaj mleko z olejem i cukrem pudrem do uzyskania jednolitej konsystencji. W razie potrzeby dodaj więcej cukru lub mleka aby otrzymać gęstą masę, która nie spłynie z donutów. Jeśli nie lubisz lukru do dekoracji użyj roztopionej czekolady.