Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto robi się naprawdę ekspresowo. 10 minut zajęło mi przygotowanie masy, a w lodówce miałam akurat borówki amerykańskie, które świetnie sprawdziły się jako dodatek. Później tylko pieczenie i gotowe!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11767
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11767
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Składniki
Żółtka oddzielamy od białek. W jednej misce ubijamy białka na sztywną pianę. W drugiej misce ucieramy margarynę z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy żółtka i dokładnie miksujemy. Następnie wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i dodajemy mleko - całość miksujemy. Na końcu dodajemy ubitą pianę z białek - mieszamy aż masa będzie gładka. Wylewamy do keksówki (lub małej formy kwadratowej) wyłożonej papierem do pieczenia, a na górę wykładamy umyte owoce i lekko wciskamy je do ciasta (lub owoce delikatnie mieszamy razem z ciastem i dopiero wówczas całość przelewamy do keksówki). Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni 50- 60 min - do suchego patyczka. Posypujemy cukrem pudrem. I gotowe :)