Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przygotowałam faworki z ciasta francuskiego. Takie faworki polecam dla osób trochę leniwych, a także zapracowanych. Faworki proste, szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne. Wystarczy mieć w domu opakowanie ciasta francuskiego i szybki, pyszny smakołyk gotowy.
nóż, blaszka, ręcznik papierowy,
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1242
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457861
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1491
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2299
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 602
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1242
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457861
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1491
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2299
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 602
Składniki
Opakowanie ciasta francuskiego rozwijamy odcinamy paski o szerokości około 1 - 1,5 cm, następnie przecinamy na taką długość jakie długie chcemy faworki. Każdy pasek przecinamy w środku i wywijamy tak jak wywija się faworki. Jeden koniec przewijamy przez rozcięcie. Faworki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy smarujemy rozbełtanym żółtkiem wymieszanym z odrobiną wody. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy około 15 minut. Po wystudzeniu oprószamy cukrem pudrem.
Faworki przygotowane do pieczenia.