Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są to naleśniki w sosie pomarańczowym pochodzące z Francji. Idealne do flambirowania nazywane także ,,płonącymi naleśnikami". Super opcja na deser.
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 371
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 262
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 418
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1632
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 371
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 262
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 418
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1632
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe zmieszać ze sobą. Mąkę najlepiej jest przesiać przez sito, żeby podczas mieszania ciasta nie powstały gródki.
Naleśniki smażyć na rozgrzanej patelni, tak aby były jak najcieńsze. Następnie lekko obsmażyć z dwóch stron na złoto na maśle.
Cukier skarmelizować na patelni, położyć naleśniki i zalać wyciśniętym sokiem z pomarańczy. Dodać skórkę otarta z pomarańczy.
Można wlać trochę alkoholu i podpalić naleśniki. Drugą opcją (bez alkoholu) jest odparowanie do 1/2 objętości części soku, tak aby powstał sos.
Naleśniki są gotowe;) Smacznego!!!;)