Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są to naleśniki w sosie pomarańczowym pochodzące z Francji. Idealne do flambirowania nazywane także ,,płonącymi naleśnikami". Super opcja na deser.
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 3521
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 99
Ten piernik ostatnio mnie przrśladował :) W internecie wszędzie pokazywał mi...
Odsłon: 161
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 3521
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 99
Ten piernik ostatnio mnie przrśladował :) W internecie wszędzie pokazywał mi...
Odsłon: 161
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe zmieszać ze sobą. Mąkę najlepiej jest przesiać przez sito, żeby podczas mieszania ciasta nie powstały gródki.
Naleśniki smażyć na rozgrzanej patelni, tak aby były jak najcieńsze. Następnie lekko obsmażyć z dwóch stron na złoto na maśle.
Cukier skarmelizować na patelni, położyć naleśniki i zalać wyciśniętym sokiem z pomarańczy. Dodać skórkę otarta z pomarańczy.
Można wlać trochę alkoholu i podpalić naleśniki. Drugą opcją (bez alkoholu) jest odparowanie do 1/2 objętości części soku, tak aby powstał sos.
Naleśniki są gotowe;) Smacznego!!!;)