Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są to naleśniki w sosie pomarańczowym pochodzące z Francji. Idealne do flambirowania nazywane także ,,płonącymi naleśnikami". Super opcja na deser.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19849
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 493
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6900
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242936
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19849
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 493
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6900
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242936
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe zmieszać ze sobą. Mąkę najlepiej jest przesiać przez sito, żeby podczas mieszania ciasta nie powstały gródki.
Naleśniki smażyć na rozgrzanej patelni, tak aby były jak najcieńsze. Następnie lekko obsmażyć z dwóch stron na złoto na maśle.
Cukier skarmelizować na patelni, położyć naleśniki i zalać wyciśniętym sokiem z pomarańczy. Dodać skórkę otarta z pomarańczy.
Można wlać trochę alkoholu i podpalić naleśniki. Drugą opcją (bez alkoholu) jest odparowanie do 1/2 objętości części soku, tak aby powstał sos.
Naleśniki są gotowe;) Smacznego!!!;)