Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są to naleśniki w sosie pomarańczowym pochodzące z Francji. Idealne do flambirowania nazywane także ,,płonącymi naleśnikami". Super opcja na deser.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 851
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4478
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1082
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 479
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3345
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 851
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4478
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1082
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 479
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3345
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe zmieszać ze sobą. Mąkę najlepiej jest przesiać przez sito, żeby podczas mieszania ciasta nie powstały gródki.
Naleśniki smażyć na rozgrzanej patelni, tak aby były jak najcieńsze. Następnie lekko obsmażyć z dwóch stron na złoto na maśle.
Cukier skarmelizować na patelni, położyć naleśniki i zalać wyciśniętym sokiem z pomarańczy. Dodać skórkę otarta z pomarańczy.
Można wlać trochę alkoholu i podpalić naleśniki. Drugą opcją (bez alkoholu) jest odparowanie do 1/2 objętości części soku, tak aby powstał sos.
Naleśniki są gotowe;) Smacznego!!!;)