Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super ciasteczka na przyjęcie urodzinowe naszych pociech.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10278
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1162
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11570
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 569
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10278
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1162
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11570
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 569
Składniki
Wykonanie: Wbić do miski jajka, żółtka, następnie wsypać cukier puder. Miskę położyć na garnku z wodą i ubijać do zagotowania się wody.
Gdy masa zgęstnieje, dodać imbir, mąkę i wyrobić ciasto bardzo dokładnie.
Następnie ciasto cienko rozwałkować, wycinać foremką dowolne ciasteczka.
Ułożyć na formie wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni około 15 minut na ciemno złocisty kolor. Ciasteczka najlepiej przechowywać w puszeczce.