Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super ciasteczka na przyjęcie urodzinowe naszych pociech.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 50
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 60
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 50
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 60
Składniki
Wykonanie: Wbić do miski jajka, żółtka, następnie wsypać cukier puder. Miskę położyć na garnku z wodą i ubijać do zagotowania się wody.
Gdy masa zgęstnieje, dodać imbir, mąkę i wyrobić ciasto bardzo dokładnie.
Następnie ciasto cienko rozwałkować, wycinać foremką dowolne ciasteczka.
Ułożyć na formie wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni około 15 minut na ciemno złocisty kolor. Ciasteczka najlepiej przechowywać w puszeczce.