Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drobno pokrojone jabłka zalane kwaskowym kisielem i otulone dwoma cienkimi biszkoptami to jest to, co Wam zasmakuje.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10528
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6075
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5334
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12938
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4681
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10528
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6075
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5334
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12938
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4681
Składniki
Całe jajka ubić z cukrem na puszystą masę.Obie mąki zmieszać z proszkiem i przesiać. Wciąż miksując, stopniowo łączyć z masą jajeczną. Na końcu wlać gorącą wodę. Przelać na dużą blachę o wymiarach 25/35 cm i wstawić do nagrzanego do 175 stopni piekarnika. Piec 20 minut. Podobnie postąpić z drugim biszkoptem. Masa jabłkowa: Jabłka obrać i pokroić w drobniutką kostkę. Robię to przy pomocy krajalnicy do warzyw. Na dno garnka z grubym dnem wlać 1/2 szklanki wody i dodać pokrojone jabłka. Dusić około 10 minut.Uważać, by ich nie rozgotować. Powinny zostać lekko twarde. W 3 szklankach zimnej wody rozmieszać 3 kisiele i wlać do jabłek. Zmniejszyć ogień i mieszać aż masa zgęstnieje.Zestawić z ognia i wmieszać sok oraz otartą skórkę z cytryny. Pierwszy biszkopt umieścić w tej samej formie, w której się piekł.Wylać na niego gorącą masę jabłkową. Przykryć drugim biszkoptem. Lekko docisnąć np. deską do krojenia i umieścić na noc w lodówce. Oprószyć cukrem pudrem.