Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny deserek do dobrej kawki.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1213
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 397
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1285
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1213
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 397
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1285
Składniki
Wykonanie: Masło utrzeć z cukrem i jajkami na jednolitą masę.
Następnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i jeszcze raz dokładnie utrzeć mikserem.
Jabłka obrać, zetrzeć, odcisnąć nadmiar soku i połączyć z pokrojonymi brzoskwiniami. Połowę ciasta wyłożyć do przygotowanej tortownicy, rozłożyć przygotowane owoce i przykryć drugą częścią ciasta.
Piec w temperaturze 160 stopni około 50 minut.