Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezonowe ciasto, pychotka :)
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 112
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 61
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 142
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 3879
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 112
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 61
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 142
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 3879
Składniki
Przygotuj blachę 25/25 Przygotowanie ciasta; Masło zmiksować z cukrami na puch. Stopniowo dodawać po jednym jajku. Pod koniec mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Miksować tylko do połączenia składników. Przygotowanie masy jabłkowej; Jabłka obrać ze skórki, zetrzeć na grubej tarce, dodać cukier i budyń (proszek). Wymieszać. Przygotowanie kruszonki; Mąkę, cukier i masło zagniatamy ręcznie. Pod koniec dosypujemy kokos. Powstanie sypka kruszonka.
Kolejność układania ciasta na blaszce; Ciasto wylewamy na blachę wyłożoną od spodu papierem do pieczenia. Następnie masę z jabłkami, a na wierzch kruszonkę. Wkładamy do nagrzanego do 170* piekarnika. Pieczemy ok. 1 godz. grzanie opcja ''dół'' Smacznego.