Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 966
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2853
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 956
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1707
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14643
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 966
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2853
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 956
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1707
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14643
Składniki
Ciasto kruche: Mąkę łączymy z masłem. Dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Ciasto wykładamy na blaszkę 24x35cm.
Masa serowa: Masło ucieramy z cukrem i jajkami. Dodajemy zmielony ser i budyń. Ucieramy. Masę wykładamy na ciasto kruche. Pieczemy około 50 minut w temp. 170 stopni.
Masa jabłkowa: Obrane jabłka ścieramy. na tace. Przekładamy do garnka. Podlewamy niewielką ilością wody. Prażymy około 10 minut. Wsypujemy galaretki. Mieszamy i odstawiamy do przestudzenia. Gęstniejącą masę wykładamy na zimny sernik. wyrównujemy.
Biszkopt: Białka ubijamy. Dodajemy żółtka i cukier. Następnie wsypujemy mąkę z proszkiem. Mieszamy. Ciasto przelewamy na blaszkę. Pieczemy około 30 minut w temp. 170 stopni.
Na masie jabłkowej układamy biszkopt. Czekoladę rozpuszczamy nad kąpielą wodną. Mieszamy z mlekiem. Czekoladą smarujemy wierzch ciasta. Gotowe ciasto posypujemy kolorową posypką.