Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj pzredstawiam wam fajny szybki deser w postaci ciasteczek z ciasta francuskiego. Bardzo szybko się robi i nie wymaga ten przepis wielu składników.
Deserek, który możemy potraktować również jako rubaszną kolację lub wesołe śn...
Odsłon: 73
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2857
Kiedy myślimy o swoich urodzinach, często chcemy zabłysnąć czymś wyjątkowym i...
Odsłon: 290
Deserek, który możemy potraktować również jako rubaszną kolację lub wesołe śn...
Odsłon: 73
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2857
Kiedy myślimy o swoich urodzinach, często chcemy zabłysnąć czymś wyjątkowym i...
Odsłon: 290
Składniki
Na blasze rozkładamy ciasto francuskie i w połowie ciasta smarujemy pasek dżemem truskawkowym.
Następnie myjemy i obieramy jabłka i kroimy je na cienkie kawałki,talarki.
Wkładamy kawałki jabłek do miseczki posypujemy cukrem i cynamonem.Wszystko dokładnie mieszamy żeby składniki się połączyły.
Wymieszane jabłuszka układamy wzdłuż paska z dżemu truskawkowego i przykrywamy połową ciasta francuskiego.
Następnie smarujemy tę połowę znowu dżemem i przykrywamy drugą połową ciasta robiąc taką roladę.
Jajko roztrzepujemy w miseczce i za pomocą pędzelka smarujemy nasze ciasto.Na górę kładziemy kawałki jabłek,możemy dodać także pokrojone orzechy włoskie lub rodzynki.
Tak przygotowane ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika 180C i pieczemy ok.35-45 min.
Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem.Kroimy ciasto na kawałki i zajadamy :).