Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj pzredstawiam wam fajny szybki deser w postaci ciasteczek z ciasta francuskiego. Bardzo szybko się robi i nie wymaga ten przepis wielu składników.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1538
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231941
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5047
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1538
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231941
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5047
Składniki
Na blasze rozkładamy ciasto francuskie i w połowie ciasta smarujemy pasek dżemem truskawkowym.
Następnie myjemy i obieramy jabłka i kroimy je na cienkie kawałki,talarki.
Wkładamy kawałki jabłek do miseczki posypujemy cukrem i cynamonem.Wszystko dokładnie mieszamy żeby składniki się połączyły.
Wymieszane jabłuszka układamy wzdłuż paska z dżemu truskawkowego i przykrywamy połową ciasta francuskiego.
Następnie smarujemy tę połowę znowu dżemem i przykrywamy drugą połową ciasta robiąc taką roladę.
Jajko roztrzepujemy w miseczce i za pomocą pędzelka smarujemy nasze ciasto.Na górę kładziemy kawałki jabłek,możemy dodać także pokrojone orzechy włoskie lub rodzynki.
Tak przygotowane ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika 180C i pieczemy ok.35-45 min.
Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem.Kroimy ciasto na kawałki i zajadamy :).