Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwe i szybkie jogurtowe ciasto. W sam raz do zrobienia na szybko gdy jadą goście. Smakuje wyśmienicie i bardzo szybko znika ze stołu :)
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 56
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 131
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 56
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 131
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Składniki
Owoce umyć, truskawki pokroić na połówki lub ćwiartki.
Mąkę przesiać przez sito. Wymieszać z proszkiem do pieczenia i sodą.
W misce wymieszać cukier z olejem, jajkami i jogurtem. Dodać mąkę z proszkiem i sodą. Wymieszać łyżką lub delikatnie mikserem, by składniki się połączyły.
Ciasto wyłożyć na blaszkę wysmarowaną masłem i wysypaną mąką. Równomiernie rozsmarować. Na wierzchu ciasta ułożyć owoce, lekko wciskając je w ciasto.
Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec ok. 35 minut, do suchego patyczka. Po lekkim ostudzeniu można oprószyć cukrem pudrem. Smacznego!