Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie ciasto bez pieczenia. Świetnie nadaje się na końcówkę lata. Wykorzystałam w nim własne winogrona.
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 4334
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2944
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 423
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 4334
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2944
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 423
Składniki
Tortownicę o średnicy 22 cm wyłożyć złożoną podwójnie folią spożywczą. Ułożyć ciasno biszkopty. Przestrzenie między ciastkami wypełnić pokrojonymi biszkoptami. Winogrona umyć. Połowę wyłożyć na biszkopty. W 1/4 szklanki gorącej wody rozprowadzić żelatynę, a następnie dokładnie połączyć ją z jogurtem. Całość przenieść przy pomocy łyżki do tortownicy na winogrona i biszkopty. Ciasto włożyć do lodówki.
Galaretki rozpuścić w czterech szklankach gorącej wody. Wystudzić. Przenieść do lodówki. Resztę winogron wyłożyć na ciasto. Tężejące galaretki przenieść delikatnie przy pomocy łyżki na winogrona. Ciasto zostawić w lodówce kilka godzin. Najlepiej na całą noc.