Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie ciasto bez pieczenia. Świetnie nadaje się na końcówkę lata. Wykorzystałam w nim własne winogrona.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424824
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10653
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4753
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424824
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10653
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4753
Składniki
Tortownicę o średnicy 22 cm wyłożyć złożoną podwójnie folią spożywczą. Ułożyć ciasno biszkopty. Przestrzenie między ciastkami wypełnić pokrojonymi biszkoptami. Winogrona umyć. Połowę wyłożyć na biszkopty. W 1/4 szklanki gorącej wody rozprowadzić żelatynę, a następnie dokładnie połączyć ją z jogurtem. Całość przenieść przy pomocy łyżki do tortownicy na winogrona i biszkopty. Ciasto włożyć do lodówki.
Galaretki rozpuścić w czterech szklankach gorącej wody. Wystudzić. Przenieść do lodówki. Resztę winogron wyłożyć na ciasto. Tężejące galaretki przenieść delikatnie przy pomocy łyżki na winogrona. Ciasto zostawić w lodówce kilka godzin. Najlepiej na całą noc.