Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie ciasto bez pieczenia. Świetnie nadaje się na końcówkę lata. Wykorzystałam w nim własne winogrona.
Dzisiaj prosty przepis na knedel na parze. Różnie sie mówi kluski na parze, b...
Odsłon: 778
Makaron po sycylijsku to prawdziwa uczta inspirowana wulkanicznym krajobrazem...
Odsłon: 2590
Bardzo smaczne serowe ciasteczka. Robi się je z kilku składników, bardzo szyb...
Odsłon: 326
Pyszna i kremowa zupka z brukselką,zaskoczy was smakiem To taka inn alterna...
Odsłon: 85
Dzisiaj prosty przepis na knedel na parze. Różnie sie mówi kluski na parze, b...
Odsłon: 778
Makaron po sycylijsku to prawdziwa uczta inspirowana wulkanicznym krajobrazem...
Odsłon: 2590
Bardzo smaczne serowe ciasteczka. Robi się je z kilku składników, bardzo szyb...
Odsłon: 326
Pyszna i kremowa zupka z brukselką,zaskoczy was smakiem To taka inn alterna...
Odsłon: 85
Składniki
Tortownicę o średnicy 22 cm wyłożyć złożoną podwójnie folią spożywczą. Ułożyć ciasno biszkopty. Przestrzenie między ciastkami wypełnić pokrojonymi biszkoptami. Winogrona umyć. Połowę wyłożyć na biszkopty. W 1/4 szklanki gorącej wody rozprowadzić żelatynę, a następnie dokładnie połączyć ją z jogurtem. Całość przenieść przy pomocy łyżki do tortownicy na winogrona i biszkopty. Ciasto włożyć do lodówki.
Galaretki rozpuścić w czterech szklankach gorącej wody. Wystudzić. Przenieść do lodówki. Resztę winogron wyłożyć na ciasto. Tężejące galaretki przenieść delikatnie przy pomocy łyżki na winogrona. Ciasto zostawić w lodówce kilka godzin. Najlepiej na całą noc.