Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada biszkoptowa z owocami i bita śmietaną to deser, któremu trudno się oprzeć ;)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1301
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 863
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1438
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1301
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 863
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1438
Składniki
Żółtka wymieszać z octem i proszkiem do pieczenia, odstawić. Białka ubić na sztywno, po czym stale miksując wsypywać cukier i kakao. Na koniec sypać mąkę, wlać jaja, delikatnie wymieszać. Ciasto przelać na dużą formę i piec w temp. 160 stopni przez ok. 20 min. Gorące zdjąć z blachy, posypać cukrem pudrem i zawinąć w ściereczkę. pozostawić wo wystygnięcia.
Serek mascarpone zmiksować z cukrem pudrem i śmietanką, owoce umyć i osuszyć. Ciasto odwinąć, obficie skropić likierem. Następnie rozsmarować część masy serowej (resztę pozostawić do wysmarowania wierzchu rolady), przełożyć owoce (kilka pozostawić do ozdoby) i zwinąć roladę.
Ciasto na kilka godzin schować do lodówki, a potem kroić spore kawałki ;) Smacznego!