Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada biszkoptowa z owocami i bita śmietaną to deser, któremu trudno się oprzeć ;)
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 71
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 47
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 71
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 47
Składniki
Żółtka wymieszać z octem i proszkiem do pieczenia, odstawić. Białka ubić na sztywno, po czym stale miksując wsypywać cukier i kakao. Na koniec sypać mąkę, wlać jaja, delikatnie wymieszać. Ciasto przelać na dużą formę i piec w temp. 160 stopni przez ok. 20 min. Gorące zdjąć z blachy, posypać cukrem pudrem i zawinąć w ściereczkę. pozostawić wo wystygnięcia.
Serek mascarpone zmiksować z cukrem pudrem i śmietanką, owoce umyć i osuszyć. Ciasto odwinąć, obficie skropić likierem. Następnie rozsmarować część masy serowej (resztę pozostawić do wysmarowania wierzchu rolady), przełożyć owoce (kilka pozostawić do ozdoby) i zwinąć roladę.
Ciasto na kilka godzin schować do lodówki, a potem kroić spore kawałki ;) Smacznego!