Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosanki to proste ciasteczka na bazie białek, które zostają po pieczeniu np. pączków czy faworków.
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2386
Placki warzywne z piekarnika to lekkie, wiosenne placki, idealne na odchudzan...
Odsłon: 6547
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2386
Placki warzywne z piekarnika to lekkie, wiosenne placki, idealne na odchudzan...
Odsłon: 6547
Składniki
Masło rozpuścić w rondlu, dodać wiórki kokosowe i mieszać chwilę na małym płomieniu gazu. Uważać aby wiórki się nie przypaliły. Ubić białka dodając po trochu cukier wymieszany z mąką ziemniaczaną. Ubite białka dodać do masy kokosowej - dobrze wymieszać i kłaść łyżeczką na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasteczka piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. ok. 10 min. Przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.