Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka kokosowe z bakaliami i płatkami owsianymi to pomysł na pyszny i zdrowy dodatek do herbaty lub kawy.
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 144
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20748
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 28257
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1085
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4418
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 144
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20748
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 28257
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1085
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4418
Składniki
Jajka z cukrem zmiksować. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i płatkami owsianymi. Dodać olej i zmiksowane jajka.
Następnie dodać olej, zmiksowany banan i bakalie.
Z przygotowanych składników wyrobić ciasto.
Formować kuleczki, spłaszczać, posmarować wodą z cukrem i obtoczyć w amarantusie.
Ciasteczka ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 15-18 minut.