Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brownie to jedno z moich ulubionych ciast, gdyż jest wilgotne, aromatyczne, mocno czekoladowe i niezwykle smakowite. W Święta także będzie gościło na moim stole, ale zyska korzenną nutę oraz dodatek rodzynek i orzechów. Każdy jego kawałek doskonale poprawia nastrój :D
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 4115
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1113
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 242
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34266
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 582
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 4115
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1113
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 242
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34266
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 582
Składniki
Masło oraz czekoladę dzielimy na mniejsze kawałki, przekładamy do metalowej miski i rozpuszczamy w kąpieli wodnej, a następnie studzimy zawartość.
Jajka ubijamy z cukrem, a następnie dodajemy ostudzoną masę maślano - czekoladową oraz wsypujemy mąkę wymieszaną z przyprawą korzenną - wszystko dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy posiekane orzechy włoskie oraz sparzone rodzynki.
Powstałe ciasto wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na około 20 minut.
Po upieczeniu ciasto dokładnie studzimy i dopiero wtedy będziemy mogli przystąpić do krojenia. Środek ciasta powinien być wilgotny, a wierzch ("skórka") kruchy i łamliwy.
Gotowe Brownie możemy podawać samodzielne lub jako dodatek do kawy.
Możemy je także podawać na zimno z lodami lub na ciepło z bitą śmietaną :)
Życzę smacznego! :)