Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym kremem możemy przekładać wszelkiego rodzaju ciasta, torty, ciasteczka.
Większa miska, ubijaczka, łyżka stołowa, waga kuchenna
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 164
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 23
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17380
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 164
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 23
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17380
Składniki
Masło ucieramy na puszystą masę. Cukier wsypujemy do czystej miski lub rondla, wbijamy jajka i ubijamy na parze lub na małym ogniu do momentu aż cukier cały się rozpuści. Następnie zdejmujemy z ognia i schładzamy naszą masę cukrowo-jajeczną do temperatury około 30 C ciągle ubijając.
Gdy już przestygnie wlewamy ją po troszkę do pod pienionego masła i mieszamy aby się dokładnie połączyło. Teraz dodajemy olejek smakowo-zapachowy ( i ostudzone kakao, gdy chcemy zrobić krem czekoladowy ) ucieramy do całkowitego połączenia się wszystkich składników. Możemy też dodać odrobinę rumu.
Kremem możemy przekładać torty, ciasta biszkoptowe, kruche ciasteczka itp. Do kremu możemy również dodać pogniecione owoce ( około 10 dkg ) np. truskawki, borówki, maliny. Będziemy wtedy mieć krem owocowy.
Rada : zaparzone kakao dodawane do kremu po wystudzeniu powinno mieć gęstość kwaśnej śmietany.
Życzę udanych wypieków !