Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym kremem możemy przekładać wszelkiego rodzaju ciasta, torty, ciasteczka.
Większa miska, ubijaczka, łyżka stołowa, waga kuchenna
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2881
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1170
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13644
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2800
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2881
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1170
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13644
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2800
Składniki
Masło ucieramy na puszystą masę. Cukier wsypujemy do czystej miski lub rondla, wbijamy jajka i ubijamy na parze lub na małym ogniu do momentu aż cukier cały się rozpuści. Następnie zdejmujemy z ognia i schładzamy naszą masę cukrowo-jajeczną do temperatury około 30 C ciągle ubijając.
Gdy już przestygnie wlewamy ją po troszkę do pod pienionego masła i mieszamy aby się dokładnie połączyło. Teraz dodajemy olejek smakowo-zapachowy ( i ostudzone kakao, gdy chcemy zrobić krem czekoladowy ) ucieramy do całkowitego połączenia się wszystkich składników. Możemy też dodać odrobinę rumu.
Kremem możemy przekładać torty, ciasta biszkoptowe, kruche ciasteczka itp. Do kremu możemy również dodać pogniecione owoce ( około 10 dkg ) np. truskawki, borówki, maliny. Będziemy wtedy mieć krem owocowy.
Rada : zaparzone kakao dodawane do kremu po wystudzeniu powinno mieć gęstość kwaśnej śmietany.
Życzę udanych wypieków !