Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym kremem możemy przekładać wszelkiego rodzaju ciasta, torty, ciasteczka.
Większa miska, ubijaczka, łyżka stołowa, waga kuchenna
Oto idealne danie dla tych, którzy lubią dobrze zjeść. Sycący gulasz z łopatk...
Odsłon: 2087
Bardzo delikatny, oryginalnie wyglądający pomarańczowy deserek. Na pewno zask...
Odsłon: 33
Prosty przepis na zdrowe danie pełne białka i witamin! Lekki obiad lub kolacj...
Odsłon: 50
Oto idealne danie dla tych, którzy lubią dobrze zjeść. Sycący gulasz z łopatk...
Odsłon: 2087
Bardzo delikatny, oryginalnie wyglądający pomarańczowy deserek. Na pewno zask...
Odsłon: 33
Prosty przepis na zdrowe danie pełne białka i witamin! Lekki obiad lub kolacj...
Odsłon: 50
Składniki
Masło ucieramy na puszystą masę. Cukier wsypujemy do czystej miski lub rondla, wbijamy jajka i ubijamy na parze lub na małym ogniu do momentu aż cukier cały się rozpuści. Następnie zdejmujemy z ognia i schładzamy naszą masę cukrowo-jajeczną do temperatury około 30 C ciągle ubijając.
Gdy już przestygnie wlewamy ją po troszkę do pod pienionego masła i mieszamy aby się dokładnie połączyło. Teraz dodajemy olejek smakowo-zapachowy ( i ostudzone kakao, gdy chcemy zrobić krem czekoladowy ) ucieramy do całkowitego połączenia się wszystkich składników. Możemy też dodać odrobinę rumu.
Kremem możemy przekładać torty, ciasta biszkoptowe, kruche ciasteczka itp. Do kremu możemy również dodać pogniecione owoce ( około 10 dkg ) np. truskawki, borówki, maliny. Będziemy wtedy mieć krem owocowy.
Rada : zaparzone kakao dodawane do kremu po wystudzeniu powinno mieć gęstość kwaśnej śmietany.
Życzę udanych wypieków !