Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe połączenia kruchego ciasta, orzeźwiających, kruchych gruszek i słodkiego, rozpływającego się w ustach, budyniu. Ciasto jest naprawdę pyszne. Polecam, tym bardziej, że ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1552
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 116
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18372
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 589
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 1025
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1552
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 116
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18372
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 589
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 1025
Składniki
Gruszki obrać i pokroić w grube plasterki, usuwając gniazda nasienne. W misce wymieszać przesianą mąkę z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. W osobnej szklance rozbełtać jajka ze śmietaną. Wlać do mąki i przemieszać składniki widelcem. Dodać pokrojone w kostkę masło. Zagnieść całość na jednolite ciasto i wstawić do lodówki na czas przygotowywania budyniu. Ze składników na masę budyniową przygotować budyń zgodnie z przepisem na opakowaniu. Blachę o wymiarach około 20x35cm wyłożyć papierem do pieczenia. Połowę ciasta rozwałkować i wyłożyć nim dno blachy, ponakłuwać widelcem. Blachę ze spodem ciasta włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i podpiec 20 minut. Podpieczony spód wyjąć z piekarnika i przestudzić. Następnie na cieście równomiernie ułożyć kawałki gruszek, po czym wylać budyń. Na koniec na budyń zetrzeć (na tarce o grubych oczkach) drugą część ciasta. Ciasto piec 45-50 minut w 170stopniach. Kroić po wystudzeniu, można posypać cukrem pudrem.