Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe połączenia kruchego ciasta, orzeźwiających, kruchych gruszek i słodkiego, rozpływającego się w ustach, budyniu. Ciasto jest naprawdę pyszne. Polecam, tym bardziej, że ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu.
Eksperyment z zapiekankami udany. Pyszne i proste w przygotowaniu zapiekanki...
Odsłon: 247
Obiad z klasycznymi majroskladnikami w zdrowym wydaniu. 2 porcje
Odsłon: 236
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 884
Eksperyment z zapiekankami udany. Pyszne i proste w przygotowaniu zapiekanki...
Odsłon: 247
Obiad z klasycznymi majroskladnikami w zdrowym wydaniu. 2 porcje
Odsłon: 236
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 884
Składniki
Gruszki obrać i pokroić w grube plasterki, usuwając gniazda nasienne. W misce wymieszać przesianą mąkę z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. W osobnej szklance rozbełtać jajka ze śmietaną. Wlać do mąki i przemieszać składniki widelcem. Dodać pokrojone w kostkę masło. Zagnieść całość na jednolite ciasto i wstawić do lodówki na czas przygotowywania budyniu. Ze składników na masę budyniową przygotować budyń zgodnie z przepisem na opakowaniu. Blachę o wymiarach około 20x35cm wyłożyć papierem do pieczenia. Połowę ciasta rozwałkować i wyłożyć nim dno blachy, ponakłuwać widelcem. Blachę ze spodem ciasta włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i podpiec 20 minut. Podpieczony spód wyjąć z piekarnika i przestudzić. Następnie na cieście równomiernie ułożyć kawałki gruszek, po czym wylać budyń. Na koniec na budyń zetrzeć (na tarce o grubych oczkach) drugą część ciasta. Ciasto piec 45-50 minut w 170stopniach. Kroić po wystudzeniu, można posypać cukrem pudrem.