Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne domowe ciasto z budyniem i jabłkami zapraszam po przepis
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 788
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 921
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2818
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 788
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 921
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2818
Składniki
Do miski daje mąkę z proszkiem do pieczenia wsypuje cukier ,wbijam jajka dodaje śmietanę i drobno pokrojona margarynę zagniatam ciasto w razie potrzeby podsypuje mąką .Zagniecione ciasto dzielę na 2 części pierwszy kawałek wykladam do dużej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
Jabłka dokładnie myje kroje w mniejsze ćwiartki lub kostkę wykladam na ciasto w blaszce .
Biorę sie za gotowanie budyniu
Mleko wlewam do garnka zostawiając szkl by rozpuścić proszek budyniowy do mleka w garnku dodaje 6 łyżek cukru na gotujące sie mleko wlewam proszki budyniowe rozpuszczone w szkl mleka gotuje chwile mieszając na małym ogniu za budyń będzie gesty. Gorący budyń wylewam na jabłka w blaszce równam.
Pozostałe ciasto rozwałkowuję na placek wielkość blachy przykrywam budyń. Tak przygotowane ciasto piekłam w nagrzanym piekarniku na środkowej półce ,bez termo obiegu 45 minut ,należy pamiętać ze każdy piekarnik piecze inaczej .Gorące ciasto po upieczeniu posypuje cukrem pudrem i czekam aż ostygnie. Po dokładne wykonanie zapraszam na film