Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne domowe ciasto z budyniem i jabłkami zapraszam po przepis
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 139
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1841
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14544
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19604
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 139
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1841
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14544
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19604
Składniki
Do miski daje mąkę z proszkiem do pieczenia wsypuje cukier ,wbijam jajka dodaje śmietanę i drobno pokrojona margarynę zagniatam ciasto w razie potrzeby podsypuje mąką .Zagniecione ciasto dzielę na 2 części pierwszy kawałek wykladam do dużej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
Jabłka dokładnie myje kroje w mniejsze ćwiartki lub kostkę wykladam na ciasto w blaszce .
Biorę sie za gotowanie budyniu
Mleko wlewam do garnka zostawiając szkl by rozpuścić proszek budyniowy do mleka w garnku dodaje 6 łyżek cukru na gotujące sie mleko wlewam proszki budyniowe rozpuszczone w szkl mleka gotuje chwile mieszając na małym ogniu za budyń będzie gesty. Gorący budyń wylewam na jabłka w blaszce równam.
Pozostałe ciasto rozwałkowuję na placek wielkość blachy przykrywam budyń. Tak przygotowane ciasto piekłam w nagrzanym piekarniku na środkowej półce ,bez termo obiegu 45 minut ,należy pamiętać ze każdy piekarnik piecze inaczej .Gorące ciasto po upieczeniu posypuje cukrem pudrem i czekam aż ostygnie. Po dokładne wykonanie zapraszam na film